YANGıN KAPıSı NO FURTHER MYSTERY

Yangın Kapısı No Further Mystery

Yangın Kapısı No Further Mystery

Blog Article

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, yangın sırasında tütün ve alevlerin gayrı alanlara yayılmasını önlemek derunin tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında tütünın ve alevlerin geçmesini engeller.

Ezelî mimarilarda yapı dışlarına çelik yahut yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni mimarilarda (okul, aldatmaışdoneş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya komşu şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin hemen her yerde, özellikle de balaban binalarda olması kişilerin emanet kaybı evetşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamlamaktadır. Buna bakarak yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da gine oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Bu makalede, katlanabilir yangın merdivenlerinin elbette çkızılıştığını, avantajlarını ve sebep bu merdivenleri tercih etmeniz icap ettiğini teferruatlı bir şekilde ele alacağız.

Yangın Merdivenine intikallerde yangına dayanıklı ,ürkü barlı, sızdırmaz yangın kapısı kullanılmalıdır.

Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı bir malzemeden kuruluşlmalıdır. Bapnın yanma süresi en az 30 zaman olmalıdır.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin sadece bulunduğu strüktürnın muhtevaerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını değil, bir yangın durumunda itfaiye aracı ekiplerinin yangına müdahale edebilmesini ve yangın merdivenlerini dalgalı tahlis yolları olarak kullanımını sağlamlamaktadır. 

Yangın kapısı kilidi itimat kilidi olarak bilinen ve bapnın içeriden hariçya akıllıca açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçkakımıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında güzel bir teknik ile yerleştirilmesi, yangın çabucak tasarrufı kolaylaştırır.

Yangın Kapıları ısı ve yaman sızdırmadığı kucakin insanların dumandan zehirlenmesine handikap olan evgin gidişat kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında neredeyse umum ordu olan binalarda Yangın Çıkış Kapısı kullanılması mecburi kılınmaktadır.

Yangına dayanıklı malzemelerden mimarilmalıdır. Ekseri metal veya ahşap malzemeler kullanılır. Bapnın kalınlığı en az 4 cm olmalıdır.

Yangın Bapsı kanadı ve kasası ortada açılıp - kapanma sürecinin harika şekilde namına getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.

Binanın belirli taksimmlerini veya tamamını saran yangınlarda yangın kapılardan kaçış olanakı teşhisyan yangın merdivenleri bugüne kadar birbunca kişinin hayatını kurtarmıştır.

İşyeri ve Ticari Binalar: İşyeri ve ticari binalar için yangın merdiveni zorunluluğu, çatı yüksekliğine bağlamlı olarak Umumi olarak, 2023 seneı bakımından 30 metreden henüz mürtefi olan hizmetyeri ve ticari binalarda yangın merdiveni zaruri hale gelmektedir.

Bu da acil durumlarda elan şu denli insanın hızlı bir şekilde tahliye edilmesini katkısızlar. Merdivenler ayrıca ergonomik tasarımlara mevla olup, kullanıcıların kolayca inebilmeleri sinein basamaklarında kaymaz yüzeylere ve dek tutacaklara sahiptir.

Report this page